Dijital Görseller Oluşturmada En Başarılı 5 Yapay Zekâ Uygulaması

Yapay zekâ, gündelik sohbetlerimizde baş rol oynayacak kadar hayatlarımıza girdi. Hem sosyal hem iş hayatımızın hemen her noktasında, bir yapay zekâ uygulamasına, bir yapay zekâ sohbetine ya da hiç olmazsa yapay zekâ ile alakalı bir gelecek tahminine mutlaka rastlıyoruz.

Yapay zekâ teknolojisinin varlığını kuvvetli bir şekilde hissettirdiği alanlardan biri de dijital tasarım. Dijital tasarıma odaklanmış bazı uygulamalar, ortaya koydukları ürünlerle dikkatleri üzerine çekiyor. Bu uygulamalar için, “dijital tasarım dünyasına yeni bir boyut kazandırdılar” desek abartmış olmayız. Neredeyse her gün değişen ve yenilenen bu dünyanın dün ile bugünü arasında idrak edebildiğimizin ötesinde bir fark olabiliyor. Peki, bu farkın oluşmasını sağlayan ve dijital tasarım tarafında bayrağı taşıyan uygulamalar neler?

İşte sizin için seçtiğimiz birbirinden başarılı 5 yapay zekâ uygulaması:

DALL-E 3

OpenAI tarafından geliştirilen bir AI görüntü oluşturucu olan DALL-E 3, birkaç dakika içinde son derece gerçekçi görüntüler elde etme imkânı sağlıyor. Yapay zeka fotoğraf oluşturma uygulaması DALL-3 ile alakalı OpenAI şu temel bilgiyi veriyor: İllüstrasyonlar oluşturmak, ürünler tasarlamak ve yeni fikirler üretmek için kullanılabilir. Uygulamanın kullanımı kolay arayüzü, yüksek kaliteli görüntüler oluşturma yolunda avantaj sağlıyor. Bu özellik aynı zamanda, uygulamanın sadece profesyonel sanatçılar tarafından değil, amatör insanlar tarafından da kullanılabileceği anlamına geliyor.

DALL-E 3’te ayrıca bir paragraf açmamız gereken bir diğer özellik ise boya fırçası. Uygulamanın sunduğu en iyi araçlardan biri olarak görülen boya fırçası, görüntülere vurgu, gölge ve bunlar gibi ayrıntılar eklemeyi sağlıyor. Boya fırçası gibi araçlar, kendine has özellikler taşıyan ve birden çok katmana sahip karmaşık görüntüler elde etmek için başvurulabilecek özel araçlar. DALL-E 3’e buradan ulaşabilirsiniz.

Midjourney

Sıradaki uygulamamız Midjourney. Kendisi, bir anlık ileti uygulaması olan Discord’un içerisinde çalışıyor. Gerçek bir sanat yarışmasında insanlara karşı yarışıp kazanan yapay zeka görsel oluşturma uygulaması Midjourney’e görselleştirmek istediğiniz şeyleri basitçe anlatmanız yetiyor. O sizin için harika görseller hazırlayıp beğeninize sunacaktır. 

Ayrıntılardan hoşlanıyorsanız başından kalkmak istemeyeceksiniz. Öte yandan Discord ile entegre çalışması dolayısıyla uygulamayı kullanmaya başlamak için bir dizi işlem yapmanız gerekiyor. Bilmeyenler için Discord, yazılı, sesli ve görüntülü sohbet imkânı sağlayan bir iletişim uygulaması. Discord’u kullanabilmek için ise öncesinde üye olmalısınız. Kullanıcılardan bu konuda eleştiri alan Midjourney, yine de yaratıcı görselleriyle beğeni toplamaya devam ediyor. Midjourney sitesini buradan ziyaret edebilirsiniz.

NightCafe

Listedeki bir diğer yapay zekâ uygulamamız ise NightCafe. Benzerleri içerisinde önde gelen isimlerden olan NightCafe, diğerlerine göre daha fazla algoritmaya ve seçeneğe sahip olmasıyla biliniyor. Ürettiğiniz içeriklerin sahipliğini de alabildiğiniz uygulamayı kullanmak yapay zekâ ile görsel oluşturmak konusunda deneyimi olmayanlar için bile çok kolay görülüyor.

Yapay zeka fotoğraf oluşturma uygulaması NightCafe’nin bir diğer özelliği ise taranmış ya da gerçek hayatta çekilmiş fotoğraflar ile eserler üretebilen güçlü bir görüntü tanıma aracına sahip olması. Ayrıca içerisinde barındırdığı algoritmalar sayesinde farklı tarzlarda çalışmalar yapmayı da mümkün kılıyor. Deneme sürümüyle kullanıcıları karşılayan NightCafe’nin gelişmiş seçenekleri de mevcut. NightCafe’yi buradan deneyebilirsiniz.

Teenager having fun play metaverse VR virtual reality glasses Esport game futuristic neon colorful background, future digital technology NFT game and entertainment

Deep Dream Generator

Sıradaki yapay zekâ uygulamamız Deep Dream Generator, gerçekçi görüntüler oluşturmanıza imkân sağlayan bir araç. Milyonlarca görüntüyle eğitilmiş bir algoritmaya sahip olan yapay zeka ile görsel oluşturma uygulaması Deep Dream, kullanıcılarına kolay bir kullanım sunuyor. Diğer uygulamalardan farklı olarak ise başlangıçta bir görüntü yüklemenizi istiyor.

Deep Dream, görselinizi yükledikten sonra üç stil seçeneğinden birini seçmenizi istiyor. Çalışmak istediğiniz stili seçtikten sonra görselinizin ön izlemesini de görebiliyorsunuz. Bünyesindeki farklı boyama tekniklerinden faydalanarak zamandan ve mekândan bağımsız, yaratıcı görüntüler oluşturabilirsiniz. Ücretsiz sürümüyle kullanıcılarını karşılayan Deep Dream, gelişmiş seçenekleriyle farklı imkanlar sunuyor. Deep Dream Generator’e buradan ulaşabilirsiniz.

GetIMG

20'den fazla AI modeli sunan GetIMG, bu özelliğiyle çoğu görüntü oluşturucudan ayrışır. Yapay zeka görsel oluşturma uygulaması GetIMG, gelişmiş düzenleyicisi sayesinde herhangi bir fotoğrafın eksik kısımlarını oluşturabilme veya sonsuz boyutlu tuval üzerinde çarpıcı büyük sanat eserleri oluşturabilme imkânı verir. Kelimenin tam anlamıyla hiçbir sınır yoktur. Herhangi bir resimdeki küçük ayrıntıları kolayca değiştirebilmek veya görselin tüm özelliklerini değiştirebilmek mümkün. İstenmeyen nesneleri görüntülerden kaldırmak veya diğer öğeleri değiştirmek için AI iç boyamayı kullanmak gibi seçenekler de var. Bunun içim sadece görüntünün bir kısmını silmek ve yapay zekaya boş alanda ne oluşturacağını söylemek yeterli olacaktır. GetIMG’ye buradan ulaşabilirsiniz.

Yapay zekâ sanatçılığı mümkün mü?

Yapay zekâyla üretilen dijital tasarım ürünleri, tartışmaları da beraberinde getirdi. Yapay zekâ ürünü tasarımların sanat değeri taşıyıp taşımadığı hakkında ikiye ayrılan uzmanlar, uzunca bir süre bu konuyu tartışmaya devam edecek gibi gözüküyor. Yapay zekânın sanat eseri üretemeyeceğini çünkü empati yeteneğinden yoksun olduğunu savunan görüşe karşı bu ürünlerin sanat değeri taşıyabileceği görüşü de varlığını sürdürüyor.

Yapay zekâyla üretilen dijital tasarım ürünleri, tartışmaları da beraberinde getirdi. Yapay zekâ ürünü tasarımların sanat değeri taşıyıp taşımadığı hakkında ikiye ayrılan uzmanlar, uzunca bir süre bu konuyu tartışmaya devam edecek gibi gözüküyor.

Yapay zekâ uygulamaları üzerine tartışmalar sürerken ortaya çıkan çalışmalar ilgi çekmeye devam ediyor. Yapay zekânın kullanıldığı başka alanları da merak ediyorsanız sizi “Yapay Zekânın Sesi: Mobil Asistanlar ve Özellikleri” yazımıza bekliyoruz.

Etiketler:
  • Yapay Zeka